MB & PARTNERS
Virtuel mødeledelse

Undervisning i

Virtuel mødeledelse

Lær at bruge virtuel karisma til at brænde igennem skærmen med dit budskab

Notifikationer. Børn der skriger. En opvask der venter ude i køkkenet (og som kun bliver mere og mere attraktiv, som tiden går.)

Der er mange ting, der kæmper om vores tilhøreres opmærksomhed, når vi arbejder hjemmefra og afholder online møder.

Og neurobiologiske studier viser, at deltagerne på et virtuelt event typisk er zoomet mentalt ud, inden der er gået et kvarter.

John Media, biolog på University of Washington og forfatteren til bogen Brain Rules, kalder det for 10-minutters-reglen. Men fænomenet blev for alvor internationalt kendt som ‘Zoom Fatigue’ under corona-pandemien, hvor alt blev flyttet online fra én dag til den anden og virtuelt samarbejde blev den nye normal.

Lad os lave om på den kedelige statistik. Vi giver dig værktøjerne til at skabe nærvær og engagement på distancen – så du endelig at kan vinke farvel til kedelige virtuelle møder og demotiverede kollegaer.

Hvordan fanger man folks opmærksomhed, når samarbejdet foregår online?

Der er ingen tvivl om, at det sætter andre krav til dit lederskab, når du skal fastholde deltagernes opmærksomhed på online møder og kontinuerligt motivere teammedlemmer, der sidder langt væk.

Men virtuelt samarbejde behøver hverken at være kedeligt, demotiverende eller ineffektivt. Tværtimod.

Hvis du lærer at mestre virtuel karisma og skabe interaktive møder, kan det virtuelle samarbejde hurtigt blive både sjovt, effektivt og yderst motiverende for alle parter – og det kan endda udvikle sig til at blive til en af virksomhedens største konkurrencefordele, når I skal fastholde og tiltrække talent.

Som mennesker søger vi automatisk mod karismatiske individer. Vi leder efter stærke og autoritære personer, der både er forstående og nærværende på én og samme tid.

Derfor er karisma en essentiel egenskab at besidde, når man skal arbejde sammen med og lede andre mennesker. Især hvis dette samarbejde foregår online, pga. de ekstra udfordringer den manglende kontakt og fysisk tilstedeværelse.

Hvad lærer du?

De tre karismatiske grundtræk (power, empati og tilstedeværelse) findes i store træk i vores kropssprog, tænkemåde og handlingsmønstre. I undervisningen fokuserer vi på, hvordan du kan skabe det rigtige mentale fundament, så du nemmere kan skinne igennem i det virtuelle rum med karismatisk gennemslagskraft. Karismatisk adfærd handler om at skabe personlig tiltrækningskraft, og derfor lærer du også at forstå andres adfærd.

Læringsmål

Helt konkret kommer du til at:

 • Lære hvad karisma egentlig er og genkende karismatisk adfærd
 • Forstå sammenhængen mellem karisma og relationer
 • Lære hvordan du opbygger en karismatisk adfærd virtuelt gennem håndgribelige redskaber og teknikker
 • Forstå hvordan en god opsætning og brug af virtuelle værktøjer kan booste din gennemslagskraft online
 • Lære at styre et virtuelt møde og derigennem hjælpe de andre deltagere til at få mest muligt ud af tiden, I har sammen
 • Tilegne dig værktøjer til at arbejde videre med karisma efter undervisningen er slut

Undervisningen bygges op omkring en grundig gennemgang af relevant teori, uddybet med øvelser og case-diskussioner, hvor du tilegner dig praktisk erfaring med virtuel karisma og online mødeledelse.

Deltagerne siger

“Det er det mest interaktive online kursus, jeg har været til. Det var vildt fedt, så man ikke sad og faldt hen. Hans værktøjer var meget koncise og jeg glæder mig til at gøre brug af dem.”
– Deltager fra Dansk Magisterforening
5/5
"Oplægsholderen var intet mindre end fantastisk. Stor viden, meget erfaring, og god til at kombinere det faglige med aktive øvelser – og så er der ingen tvivl om, at han har karisma."
– Deltager fra Dansk Magisterforening
5/5

Undervisere

Du kommer til at møde:

MB_Sept23_026_HighRes

Mathias Bruhn

MB_Sept23_093_HighRes

Trine Weide Bondehøj

MB_Sept23_070_HighRes

Asger Lindholdt

Kursus, workshop eller foredrag?

Vælg selv, hvilken form undervisningen skal tage. Vi tilbyder både kursusforløb, workshops og foredrag – altid skræddersyet til deltagernes unikke behov.

Kursusforløb

Varighed: 3+ dage

Kursusforløb består af blanding af oplæg, praktiske øvelser og sjove aktiviteter, krydret med lidt hjemmearbejde. Den perfekte cocktail for organisationer, der er ønsker at give sine medarbejderne et stort boost, som vil løfte den interne og eksterne kommunikation gevaldigt.

 Kursusforløb inkluderer:

 • Alt det du får på workshoppen, plus:
 • Øvelser og træning hver dag
 • Lærerig erfaringsudveksling
 • Udviklingsorienterede samtaler

Workshop

Varighed: 3–4 timer

Vores interaktive workshop i Virtuel karisma er spækfyldt med sjove øvelser og aktiviteter. Deltagerne oplever at deres selvtillid øges efterhånden som de får trænet flere teknikker i løbet af dagen. Workshoppen er ideel til en halv dag i personaleudviklingens tegn.

Workshoppen inkluderer:

 • Alt det du får til foredraget, plus:
 • Praktisk anvendelse af teknikker
 • Øvelser og træning på dagen
 • Personlig coaching

Foredrag

Varighed: 45 min.– time

 Vores foredrag består af et engagerende oplæg, som lægger op til diskussion og interaktivt arbejde. Foredragsformen passer til jer, som ikke har mulighed for at afsætte mange timer til undervisningen, men som stadig gerne vil inspireres og smage på, hvad vi har at byde på.

Foredrag inkluderer:

 • Faglig underholdning
 • Teoretisk fundament
 • Case-diskussioner og interaktion
 • Hands-on eksempler og historier

Vi skræddersyr altid til jeres behov